Importanta fonturilor in designul cartilor de vizita

Categorie tutoriale, utile

Una dintre probleme des intalnite in cazul cartilor de vizita sunt Fonturile nepotrivite sau marimea acestora.

Multi clienti aleg sa-si faca singuri  sau lucreaza cu graficieni partea de machetare pentru cartile de vizita incercand sa obtina ceva deosebit. Din pacate, cea mai mare parte a graficienilor, nu au intrat niciodata intr-o tipografie sau sa lucreze vreodata pe partea de print. Nu. Datoria lor este sa arate un produs frumos pe monitor care de multe ori nu poate fi tradusa in print.

Un font deosebit sau cateva elemente fine de desing in asezarea datelor pe cartea de vizita fac o diferenta uriasa in impactul vizual dar in acelasi timp pot apare si probleme de lizbilitate a informatiilor.

In primul rand, Fontul ales trebuie sa fie unul clar si usor de citit pentru oricine. Trebuie sa va ganditi ca nu toti au vederea perfecta. Desi pare un lucru evident, este important sa nu va indepartati de fonturile clasice, consacrate, care sunt folosite uzual pe cartile de vizita. Sunt folosite uzual din simplul motiv ca sunt bune, sunt clare, simple si disponibile oricui. Verdana, Tahoma, Avantgarde, Adobe, Calibri sunt fonturi simple – lizibile le gasiti in orice sistem de Windows.

Marimea fontului

Marimea fontului conteaza enorm pe o carte de vizita. Orice font sub 6 puncte nu va fi lizibil … Ar fi bine sa mergeti chiar pe 7 pentru a fi siguri ca nu vor fi probleme. In momentul in care faceti partea de design pe computer un font de 6 puncte se va vedea bine pe monitor … evident pentru ca monitorul mareste imaginea … Dar in momentul in care puneti acea imagine pe 9×5 cm informatiile dvs. nu se vor mai distinge.

Cel mai indicat este sa lucrati imaginea la scara si nu marita sau in alt format pentru a pastra proportiile exacte.

Culorea fonturilor

Elementele de finete care se vad interesant pe monitor, de exemplu scris gri inchis pe negru, oricat de bine se vede pe monitor in print va fi ilizibil. Niciodata o bucata de carton tiparita nu va avea aceeasi fidelitate a imaginii ca un monitor. Degeaba se vede frumos pe monitor daca in realitate vor iesi inchise complet.

Este bine sa folositi contraste puternice intre informatii si elementele de design de pe cartea de vizita, pentru  ca informatiile dvs sa fie gasite usor

Produse similare: